De kledingindustrie is één van de grootste vervuilende industrieën ter wereld en de impact op het milieu en de hoeveelheid afval is schokkend. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is daarom van wezenlijk belang. Dit is dan ook vertaald in onze missie en visie. Wij werken aan het opbouwen van een duurzaam bedrijf. Dit houdt in dat wij bij al onze handelingen zoeken naar een verantwoord evenwicht tussen de winstdoelstellingen voor een gezond bedrijf en het nemen van verantwoordelijkheid voor mens en milieu.
Om dit te realiseren werken wij aan duurzame relaties met klanten, maar vooral met onze toeleveranciers. Wij zoeken onze toeleverancier dan ook zorgvuldig uit. Wij werken samen met diverse toeleveranciers die zijn aangesloten bij de 'Fair Wear Foundation'. De Fair Wear Foundation (FWF) zet zich als stichting in voor goede en veilige arbeidsomstandigheden in de kleding industrie. Deze organisatie controleert en beoordeelt doorlopend of internationale fabrieken zich houden aan de arbeidsnormen die in een gedragscode zijn vastgelegd. Door de Multi-Stakeholder Initiatief MSI aanpak onderscheidt FWF zich.
De toeleverancier brengen artikelen in het assortiment welke zijn voorzien van een 'Oeko-Tex' keurmerk. Dit keurmerk biedt de garantie dat het artikel is getest op voor de menselijke gezondheid schadelijke stoffen en voldoet aan wetenschappelijk gefundeerde maatstaven door onafhankelijke toetsingsinstituten. Dit geldt voor zowel de stoffen, naaigarens, accessoires uit metaal of kunststoffen zoals ritsen en knopen als speciaal aangebrachte coatinglagen.
Daar waar mogelijk geven wij onze klanten de mogelijkheid om te kiezen voor materialen die minder belastend zijn voor mens en milieu.
Zo bieden wij onze klanten optioneel de mogelijkheid om gebruik te maken van een custom made kledinglijn geproduceerd van milieuvriendelijke materialen in plaats van standaard materialen.
De goede eigenschappen van deze materialen in combinatie met moderne- en frisse ontwerpen gebaseerd op de huisstijl van u organisatie is de manier om het juiste imago uit te stralen.
Het leveren van duurzame zorgkleding is onze hoogste prioriteit.
Bedrijfskleding behaalt over het algemeen niet de maximale levensduur voordat het vervangen wordt. Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om gedragen kleding opnieuw in te zetten via ons portal. Medewerkers van een organisatie kunnen dit artikel bestellen voor een gereduceerd budget. Hierdoor is het aantrekkelijk om een gebruikt artikel aan te schaffen. Doordat een kledingstuk op deze manier meerdere keren kan worden ingezet wordt de levensduur verlengd, wat positief bijdraagt aan het milieu. Daarnaast is het natuurlijk een besparing voor de organisatie wanneer een medewerker een gedragen artikel besteld.
JB Bedrijfskleding heeft een samenwerkingsverband voor het recyclen van kleding.
Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om de aangeboden kledingstukken in te leveren.
De ingeleverde kledingstukken worden verzameld en vervolgens gerecycled.
Deze gerecyclede kleding wordt als grondstof ingezet voor tal van nieuwe producten.
Poetslappen en isolatiemateriaal zijn hiervan bekende voorbeelden.
Door het recyclen wordt de kleding op de juiste wijze vernietigd en wordt de levensduur van de grondstoffen verlengd, wat bijdraagt aan een beter milieu.
Optioneel bieden wij klanten de mogelijkheid om kleding in te leveren, waarvan wij vervolgens een nieuw product maken. De kledingstukken worden dan bewerkt en vervolgens gevilt. Van het vilt dat over blijft kunnen producten worden gemaakt zoals tassen, ipad hoezen of bijvoorbeeld etuis die met een logo weer terug gaan naar de organisatie. De producten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als kerstgeschenk.